Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a primit astăzi, la Palatul Victoria, vizita viceprim-ministrului portughez Paulo Portas.

 Discuțiile s-au axat pe relaţiile bilaterale și afacerile europene, în contextul în care România și Portugalia aniversează, în acest an, 40 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice.

„Vreau să remarc la începutul întâlnirii modul în care dumneavoastră personal şi autorităţile din Portugalia aţi sprijinit şi sprijiniţi comunitatea de români de acolo. Sunt în jur de 40.000 de români care trăiesc în Portugalia. Este un exemplu de integrare în societate a unei mari comunităţi româneşti. Anul acesta este un an important în ceea ce priveşte relaţiile dintre cele două ţări, se împlinesc 40 de ani de când au fost reluate relaţiile diplomatice şi vreau să remarc cooperarea excelentă pe care o avem între Guvernele noastre, un parteneriat autentic, concret, bazat pe valorile Uniunii Europene”, a afirmat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a prezentat modul în care statul român sprijină investițiile în agricultură și în industria alimentară, iar viceprim-ministrul Paulo Portas a subliniat experiența unor firme portugheze în domeniu, precum și disponibilitatea oamenilor de afaceri din Portugalia de a investi în România și în alte domenii.

„Vreau să vă felicit pentru redresarea economică a Portugaliei. Modul în care s-a construit aici din fonduri europene, mai ales când vine vorba de infrastructură, este spectaculos”, a adăugat viceprim-ministrul român.

La rândul său, viceprim-ministrul portughez a declarat că există o comunitate importantă de români în Portugalia care contribuie la dezvoltarea ţării: „Noi împărţim multe valori comune ale culturii latine. Am observat cu plăcere că România are unul dintre indicatorii economici cei mai ridicaţi din Uniunea Europeană din punct de vedere al creşterii economice, unul dintre cei mai scăzuţi din punct de vedere al şomajului şi a datoriei publice”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *