Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a participat, luni, 7 iulie, la deschiderea lucrărilor convocării anuale a ataşaţilor români ai apărării, care se desfăşoară la sediul Ministerului Apărării Naţionale în perioada 7-11 iulie.

În acest context, ministrul Duşa a reiterat ideea potrivit căreia statele membre NATO trebuie să fie în continuare unite şi solidare, în noul context al situaţiei din regiune. Cu această ocazie, acesta a declarat că România rămâne un partener credibil al Alianţei, prin proiectele şi programele comune deja asumate. "Acest mesaj trebuie să ajungă prin dumneavoastră la toţi partenerii noştri, confirmând încă o dată că ţara noastră îşi respectă angajamentele luate", a susţinut ministrul Mircea Duşa.

Pe agenda discuţiilor întâlnirii, unul dintre subiectele de dezbatere a fost identificarea unor noi direcţii de cooperare ale MApN la nivel NATO şi UE cu partenerii militari strategici.

De asemenea, ministrul Duşa a transmis ataşaţilor militari că procesul de transformare a organismului militar şi adaptarea legislaţiei la noile provocări de securitate trebuie continuate. "Pentru a îndeplini acest obiectiv, rolul ataşaturii militare româneşti este esenţial", a mai spus ministrul Mircea Duşa.

La activitate au mai participat şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Marian Hăpău, iar în calitate de invitat, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *