România are un proiect similar, Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă. Importantul pas făcut de Marea Britanie vine să confirme încrederea pe care o avem în ceea ce privește implementarea proiectului pe care l-am readus în primplanul discuțiilor cu potențialii investitori anul trecut. În prezent, procedura de selectare a investitorului pentru Cernavodă 3 și 4 este într-un stadiu avansat și îmi exprim încrederea că va fi finalizată cu succes în următoarea perioadă.

Cele două proiecte, Hinkley Point și Cernavodă 3 și 4, au elemente comune. România ia în considerare notificarea Comisiei a unei scheme suport pentru proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, urmând a-și construi documentul de notificare a Comisiei Europene ținând cont de contextul pieței locale. În același timp, în ceea ce privește investitorii, capitalul chinez este un numitor comun.

Îmi reafirm sprijinul pentru dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, în contextul impactului pe care îl poate avea – revitalizarea industriei locale, noi locuri de muncă şi consolidarea securităţii energetice a României.”

 
 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *