Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat, Mihnea Costoiu, au premiat marţi, 15 iulie, la sediul MEN, absolvenţii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat din acest an.

 Elevii prezenţi la sediul MEN s-au aflat în videoconferinţă cu premianţii din celelalte judeţe ale ţării, care şi-au primit distincţiile la sediile inspectoratelor şcolare judeţene de care aparţin. Premiile înmânate absolvenţilor au constat în diplome şi bani – 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a VIII-a şi 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a XII-a.

La Evaluarea Naţională s-au înregistrat, la nivel naţional, 225 de medii de 10, iar la Bacalaureat, 108 medii de 10.
Sumele au fost alocate ca urmare a aprobării de către Guvernul României, în şedinţa din 9 iulie, a Hotărârii de Guvern care stabileşte acordarea de premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2014, respectiv la Bacalaureat. Este al doilea an când Guvernul României onorează performanţa elevilor români la examenele naţionale. Spre deosebire, însă, de anul 2013, când au fost premiaţi doar absolvenţii care au obţinut media 10 la Bacalaureat, în acest an, au fost incluşi şi absolvenţii care au reuşit să încheie Evaluarea Naţională cu media 10.
Prezentăm, ataşat, lista nominală a absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a cu media 10 la examenele naţionale din 2014.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *