Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a fost prezent astăzi la evenimentul de inaugurare a digului construit în comuna Icoana, județul Olt.

 Construirea digului pe râul Vedea a fost decisă în primăvara acestui an, după inundațiile din luna aprilie. Guvernul României a hotărât efectuarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii, din Fondul de intervenţie la dispoziţia sa, pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale pe cursul râului.

„După inundaţiile din zilele de Paşte, am promovat o hotărâre de guvern şi s-a realizat acest dig de protecţie care protejează aproape 2.000 de gospodării, 4.000 de cetăţeni şi avutul lor. S-a recalibrat cursul râului şi asta este important să înţeleagă lumea, că s-a lărgit, s-a adâncit, s-au făcut şi praguri de fund, pentru ca, chiar dacă sunt debite mari să poată să fie preluate şi să nu mai treacă peste dig. Această lucrare este realizată la un debit prognozat odată la 100 de ani, ceea ce înseamnă că, din punctul acesta de vedere, e bine oamenii să stea liniştiţi”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Obiectivul „Regularizare râu Vedea în zona localităţii Icoana – judeţul Olt” a presupus o investiţie în valoare de 19 milioane lei pentru lucrări de regularizare a albiei prin îndiguire pe o lungime de 7,60 kilometri. Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor vor fi continuate în perioada imediat următoare pe Vedea, în amonte, în localitatea Corbu, unde se va supraînălţa un dig pe o lungime de 1.700 de metri, cu fonduri guvernamentale de 2,1 milioane de lei.

Tot astăzi, ministrul dezvoltării a predat 12 microbuze școlare comunelor din județul Olt, care se adaugă celor două repartizate în luna iulie. Cele 14 microbuze fac parte din primul lot, de 600, achiziționate în această primăvară de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). Pentru a acoperi necesarul rezultat din totalul solicitărilor depuse de administrația publică locală, MDRAP a stabilit alte două achiziții similare.

„Acum sunt 1.258 de microbuze repartizate şi pe linia de fabricaţie, s-au alocat fonduri pentru încă 751, astfel încât să poată fi onorate toate solicitările. În tranşa a treia vor fi şi microbuze 4X4 şi autobuze, pentru că sunt câteva localităţi în ţară unde distanţa este foarte mare”, a precizat Liviu Dragnea.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *