Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, a avut joi, 02 octombrie 2014, la sediul MMSC, o întâlnire oficială cu vice-ministrul mediului din Republica Coreea, Yeonman Jeong.

 Cu acest prilej, cei doi demnitari au semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice al României și Ministerul Mediului al Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul protecției mediului.

”În baza memorandumului pe care l-am semnat astăzi, vom putea colabora în domenii precum: combaterea efectelor schimbărilor climatice, conservarea biodiversității și managementul ariilor protejate, în special al zonelor umede, reducerea, controlul și monitorizarea poluării aerului, managementul deșeurilor, precum și gospodărirea apelor, promovarea și utilizarea tehnologiilor de mediu”, a spus ministrul Attila Korodi. El a subliniat, de asemenea, că dialogul în toate aceste direcții va oferii soluții mult mai eficiente și mai optime pentru probleme de interes comun ambelor state partenere. 
 
Memorandumul stabilește, ca forme de cooperare, schimbul de experiență și de specialiști, instruiri tehnice, stagii și vizite de studiu, organizarea în comun de conferințe, ateliere de lucru, seminarii, dar și dezvoltarea de proiecte comune.
 
Ambii miniștri și-au exprimat încrederea că, la Summit-ul de anul viitor de la Paris, noul acord global în domeniul schimbărilor climatice va include contribuții naționale obligatorii, menite să anihileze riscul major de creștere a temperaturii cu peste 2 grade Celsius până în anul 2050.
 
”Sunt convins că o colaborare continuă, cu întâlniri periodice între specialiștii țărilor 
noastre, ne vor ajuta să ne îndeplinim și noi obiectivele de mediu pe care ni le-am propus, astfel încât la Paris să putem prezenta rezultate concrete ale eforturilor noastre de îmbunătățire a factorilor de mediu”, a spus vice-ministrul Yeonman Jeong.
 
La rândul său, Attila Korodi s-a arătat convins că ”această colaborare bilaterală poate avea o contribuție importantă la atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care se intenționează să fie asumat anul viitor, la Paris, și care va crea cadre obligatorii în care să acționăm”. 
 
La întâlnirea româno-coreeană de la sediul MMSC a participat și ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *