Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a avut astăzi, 16 septembrie 2014, o întâlnire de lucru cu Silvan Shalom, ministrul israelian al infrastructurii, energiei şi apelor şi responsabil cu portofoliul cooperării regionale pentru dezvoltarea regiunilor Negev şi Galilea.

 “Principalul obiectiv al MDRAP este instituirea unui mod raţional de alocare a resurselor financiare pentru o dezvoltare echilibrată a României. Un obiectiv major este reprezentat de accesul populaţiei la sistemele integrate de apă şi canal, acestea fiind o condiţie minimă pentru bunăstarea populaţiei şi, totodată, o ţintă asumată în faţa instituţiilor financiare internaţionale.”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea în deschiderea lucrărilor cu partea israeliană.

Cei doi oficiali au discutat despre investiţiile necesare şi obiectivele României în perioada 2014-2020, în principal despre obiective majore, precum accesul populaţiei la sistemele integrate de apă şi canal, reutilizarea apelor uzate şi dezvoltarea sistemelor de irigaţii, îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor de locuit, precum şi despre domeniul cadastrului. O altă temă de discuţie a reprezentat-o perspectiva energetică a României. Cu privire la acest subiect, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a subliniat faptul că există perspective reale ca România să-şi îmbunătăţească independenţa energetică, chiar să devină independentă energetic până în 2020, mai ales datorită resurselor din Marea Neagră.

Ministrul israelian Silvan Shalom şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu partea română, prezentând două dintre domeniile în care ţara sa deţine o expertiză consistentă: epurarea apelor reziduale şi realizarea cadastrului în mediul rural şi urban. Ca exemplu pentru gradul înalt de dezvoltare în domeniul epurării apelor reziduale, ministrul israelian a arătat că apele uzate sunt purificate, în Israel, în proporţie de 80% şi reutilizate în agricultură în proporţie de 90%.

“Şedinţa interguvernamentală israeliano – română din iunie 2014, de la Ierusalim, precum şi discuţiile aplicate din şedinţa de azi reprezintă un bun prilej de a orienta cooperarea dintre cele două state către rezultate pragmatice şi concrete în dezvoltarea cooperării sectoriale.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu delegaţia israeliană.

Întâlnirea celor doi miniştri a avut loc în cadrul vizitei de trei zile pe care delegaţia israeliană o efectuează în România, parte a unui turneu regional care cuprinde, de asemenea, deplasări în Republica Moldova şi Albania.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *