
Discuţiile celor doi demnitari au evidenţiat o largă convergenţă privind abordarea temelor atât de interes bilateral româno-german, cât şi în context european. Au fost abordate teme de actualitate privind evoluţiile din spaţiul european şi euro-atlantic, cu accent pe aspectele de securitate din zona Mării Negre.
Un accent important în cadrul convorbirilor a fost pus pe evoluţiile europene şi regionale relevante pentru Republica Moldova, ambele părţi confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări. Ministrul Titus Corlăţean a arătat că susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România şi a menţionat acţiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru diverse proiecte. A reliefat, în context, succesul reuniunii Grupului de Acţiune Europeană pentru Republica Moldova, co-prezidată de România și Franța. (Chişinău, 1 septembrie 2014).
De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, cu evidenţierea cooperării economice, care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută. Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care o acordă consolidării relaţiilor cu landurile germane, care pot contribui, în cooperare cu autorităţile din România, la identificarea şi realizarea de proiecte de dezvoltare regională.
Convorbirile au prilejuit, totodată, şi o trecere în revistă a evoluţiilor politice şi de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile şi ameninţările grave la adresa securităţii şi stabilităţii regionale reprezentate de ISIL.