8 septembrie 2014 – Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, a avut întrevederi oficiale cu Ministrul Agriculturii, Pădurilor, Mediului și Managementului Apelor din Austria, Andrae Rupprechter și cu Directorul Agenției Federale de Mediu din Austria, Georg Rebernig.

 Ambele întâlniri oficiale s-au derulat în contextul cooperării României și Austriei în proiectul „Îmbunătățirea gestionării deșeurilor periculoase în Republica Serbia”. Proiectul, în valoare de un milion de euro, va fi derulat timp de 24 de luni, de către un consorțiu din care face parte și România, alături de Austria și Germania. Rezultatele globale așteptate în cadrul acestei cooperări sunt: revizuirea legislației naționale din Republica Serbia, adaptarea acesteia la normele europene, planificarea strategică și stabilirea cadrului de implementare a fluxurilor de deșeuri periculoase.

 

„Este pentru prima dată când România, prin experții săi, participă alături de state reputate în domeniul protecției mediului într-un proiect de armonizare a legislației dintr-un alt stat, acordând suport tehnic în etapele de pregătire a aderării la Uniunea Europeană”, a precizat Attila KORODI, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

În cadrul acelorași întrevederi, oficialul român a discutat despre posibilitatea lărgirii contextului actual al colaborării dintre cele două state, obținând acordul de cooperare cu Austria într-un proiect similar cu cel din Republica Serbia, pe care România îl va iniția în Balcanii de Vest.

„Experiența României, acumulată pe parcursul procesului de transpunere și adaptare a legislaţiei europene precum şi de negociere a condiţiilor de aderare la Uniunea Europeană, în contextul specific de stat din Balcani, alături de experiența îndelungată a Austriei în implementarea celor mai bune tehnologii și strategii de mediu reprezintă garanția unui suport tehnic complet pentru statele din Balcanii de Vest”, a adăugat Attila KORODI, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *