”Bugetul pe anul acesta al Ministerului Culturii a fost suplimentat cu peste 3 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru ca Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalul de Film ASTRA să se poată desfășura fără perturbări”, a anunțat, astăzi, la București, după ședința Guvernului, Kelemen Hunor, viceprim-ministru, ministru al Culturii.

Titularul portofoliului Culturii a mai spus că, prin această măsură, se soluționează și se clarifică dificultățile apărute în legătură cu bugetul festivalului de film de la Cluj-Napoca (TIFF), un eveniment de mare amploare.

„Este de datoria ministerului să sprijine excelentele mari festivaluri ale vieții culturale transilvănene. Pentru a putea acorda sprijinul necesar, în ședința de astăzi a Guvernului am suplimentat bugetul Ministerului Culturii. Hotărârea va prevede ca Ministerul Culturii să contribuie cu două milioane de lei la bugetul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, cu un milion de lei la bugetul Festivalului de Teatru de la Sibiu și cu 100 de mii de lei la bugetul Festivalului de Film Astra, de la Sibiu”, a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

„Evenimentele culturale menționate contribuie la imaginea pozitivă a României în lume. Una dintre sarcinile noastre principale este de a ne strădui pentru a face cunoscute peste hotare creațiile culturale. Acesta este și unul dintre obiectivele de seamă ale Uniunii Europene. Pentru a sprijini dialogul între culturi, trebuie să venim în ajutorul tuturor inițiativelor care își propun acest obiectiv, pentru a putea înțelege și cinsti diversitatea culturală a Uniunii, pentru a face ceva în interesul acestei diversități”, a subliniat, în încheiere, ministrul Culturii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *