Primele 100 de microbuze școlare destinate localităților din mediul rural au fost predate astăzi primăriilor de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, și prim-ministrul Victor Ponta.

 Microbuzele fac parte din lotul de 600 de autovehicule achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în urma procedurii lansate la sfârșitul anului trecut, contractul fiind semnat în luna martie a.c. Pentru o repartizare echilibrată în teritoriu, au fost vizate comune din toate județele țării.

Restul de 500 de microbuze din prezentul lot vor fi livrat eșalonat, în următoarele luni.

Prețul de achiziție unitar plătit de MDRAP a fost de 21.200 euro fără TVA, iar finanțarea provine din vânzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servoasistat, sistem de frânare modern, cu asistență la frânarea de urgență, sistem de antipatinare a roților și sistem electronic de control al stabilității.

Microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/h și beneficiază de aer condiţionat și de încălzire. Livrarea se face cu un set de rezervă de 5 anvelope de iarnă, iar garanția este asigurată pentru 5 ani în limita a 150.000 km.

Pentru a răspunde tuturor celor 1259 de solicitări primite din partea administrației publice locale, ministerul organizează, în acesta an, o altă achiziție, pentru un nou lot de 659 de microbuze, autocare și autobuze.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *