Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, l-a felicitat pe profesorul Stefan Hell pentru înalta distincție acordată de Academia Regală de Științe a Suediei:

Doresc să îmi exprim deplinul respect pentru profesorul Hell! Acest premiu este încoronarea unei cariere exemplare în domeniul cercetării științifice! Profesorul Hell a reușit să creeze practic un nou domeniu academic, cel al nanoscopiei optice, cu largi aplicații în nanoştiinţe și nanotehnologii, precum şi pentru cercetările medicale curente”, a declarat Mihnea Costoiu.

Ministrul a subliniat și importanța acestei distincții pentru România: „Este evident un motiv de mândrie faptul că un cercetător născut în țara noastră obține Premiul Nobel! La fel de mult mă bucură faptul că oamenii de știință din țara noastră au apreciat meritele lui Stefan Hell: profesorul Hell este din 2012 membru de onoare al Academiei Române și din 2013 Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica din București”, a mai spus ministrul.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *