În perioada 6 – 7 octombrie 2014, a avut loc la Sinaia cea de-a doua reuniune din anul 2014 a Reţelei Judiciare Române în materie penală.

 Reuniunea a fost organizată de Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

    Lucrările reuniunii au fost deschise de către procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. La reuniune au participat judecători şi procurori, membri ai Reţelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curţilor de apel, ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ai Direcției Naționale Anticorupție şi Serviciului de cooperare judiciară, relaţii internaţionale şi programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanți ai Direcţiei Drept internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei.
     Cu această ocazie a fost distribuit participanților numărul II al Buletinului Rețelei Judiciare Române în materie penală.
     Pe parcursul celor două zile de dezbateri au fost prezentate, pe scurt, statistici privind activitatea în perioada 2007 – 2013, a curților de apel, a parchetelor de pe lângă curțile de apel precum și a instanțelor arondate în materia mandatului european de arestare.

    Au fost discutate posibile soluţii pentru problemele semnalate în practică, identificate la nivel local în domeniul mandatului european de arestare și al recunoașterii și executării hotărârilor judecătorești, respectiv al transferului de persoane condamnate în temeiul Convenției europene asupra transferării persoanelor condamnate, adoptata la Strasbourg la 21 martie 1983 sau în temeiul Deciziei – cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27 noiembrie 2008 privind aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *