Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, va lansa marți, 03 iunie 2014, ora 11.00, la sediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cea de-a doua ediție a proiectului ECOBANCA – Banca ta de reciclare. Cu acest prilej va fi inaugurată și luna deșeurilor reciclabile.

 Proiectul este desfășurat de Asociația Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Primăria Municipiului București și are ca obiective principale promovarea unei atitudini responsabile față de mediu în rândul locuitorilor Capitalei, precum și potențarea cantităților de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori colectate efectiv de la populație.  

Presa este invitată la eveniment, începând cu ora 10:45, la sediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice (Bd. Libertății, nr.12, Sector 5).  
 
ECOBANCA – Banca ta de reciclare este prima rețea de puncte mobile de colectare a deșeurilor electrice și de baterii, dotate cu cea mai avansată tehnică individualizare a deșeurilor predate care garantează trasabilitatea acestora până la momentul reciclării. 
După terminarea evenimentului de lansare, cele șase puncte mobile de colectare 
ECOBANCA vor fi amplasate pe perioada desfășurării campaniei, respectiv 5 iunie – 15 septembrie 2014, în locații agreate cu Primăria Municipiului București în baza 
Protocolului de colaborare. 
Prima ediție a campaniei s-a desfășurat în perioada 1 iunie – 18 septembrie 2013 și a atras peste 1000 de bucureșteni eco-responsabili care au depus aproximativ 12 tone de DEEE și DBA la punctele mobile de colectare amplasate în zone diferite ale orașului. 
Partenerii proiectului sunt Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Primăria 
Generală a Municipiului București, Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, Remat 
Holding și Green WEEE. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *