Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control HIV/SIDA cu peste 87 000 000 lei, întreg bugetul programului ajungând la suma de 214 144 000 lei pentru anul acesta.

 Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a verificat astăzi, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi coordonatorii de program modul de derulare al programului.

La videoconferinţă au participat şi reprezentanţii pacienţilor.

“Printr-un efort financiar am reuşit ca la rectificarea bugetară să asigurăm fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fără sincope, pentru această perioadă. Fondurile ajung până în luna decembrie, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ. Pregătim o nouă suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la următoarea rectificare bugetară din toamnă, astfel încât să asigurăm tratamentul bolnavilor fără discontinuităţi”,  a declarat Nicolae BĂNICIOIU.

După eveniment, ministrul Sănătăţii a informat reprezentanţii pacienţilor că, începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii intenţionează se organizeze licitaţii naţionale centralizate pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru o serie de programe naţionale, printre care şi Programul Naţional HIV/SIDA.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *