Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății mulțumește cetățenilor care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și care s-au prezentat în număr mare la centrele de transfuzii sanguine

 Numărul mare de donatori a fost pentru noi un semnal că e nevoie să reînfiinţăm  centrele de donare în spitale. Românii au dovedit că sângele apă nu se face. Le mulţumesc de asemenea colegilor mei, miniştrii cabinetului Ponta, care s-au alăturat acestei campanii.Am încredere că acest gest civic va deveni unul constant, astfel încât multe vieţi să poată fi salvate. În numai 3 zile am reuşit să avem în centrele de donare de trei ori mai mulţi donatori decât în zile obişnuite”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sănătăţii.

 Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că va reînfiinţa centrele mari de donare din spitale, închise acum trei ani, începând cu Spitalul Fundeni, în septembrie, şi continuând cu Spitalul Universitar şi Bagdasar

 Campania de donare va continua şi în perioada următoare.

Cei care vor să ofere sprijin semenilor se pot prezenta la sediile centrelor de transfuzii sau la spitalele unde se colectează sânge.

 Cu actul de identitate se vor prezenta la recepţie şi vor completa un chestionar. Următoarea etapă o constituie triajul medical, care presupune şi examenul clinic. În funcţie de rezultatul analizelor, li se comunică dacă pot sau nu dona sânge.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *