Viceprim-ministrul pentru securitate națională, domnul Gabriel OPREA, ministrul afacerilor interne, a aprobat astăzi desfășurarea unei misiuni aero-medicale cu un elicopter Mi-17, de mari dimensiuni, pentru transportul de la Brașov la București a două femei cu arsuri.

 Cele doua paciente au suferit arsuri de gradul II și III pe 20%, respectiv 40% din suprafața corpului, în urma unui incident produs la o uzina din jud. Brașov. Inițial, au fost preluate de o autospecială SMURD și o ambulanță a SAJ Brașov și transportate la spital, dar medicii au decis că trebuie aduse la București la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri pentru tratament de specialitate. Astfel, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I., fiind aprobată trimiterea unui elicopter de mari dimensiuni, cu două echipe medicale la bord, pentru a asigura asistența medicală pentru ambele paciente pe timpul zborului.* * *

Piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. sunt pregătiți permanent să execute misiuni aero-medicale prin care să asigure intervenția medicală de urgență și transportul pacienților aflaţi în stare gravă.

Notă: imagini de la aterizarea elicopterului vor fi postate pe site-ul MAI, www.mai.gov.ro

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *