Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat astazi spre consultare publica documentul Strategiei Nationale privind Agenda Digitala pentru Romania 2014 – 2020, versiunea iulie 2014.

 Strategia Naţională privind Agenda Digitală 2014 – 2020 reprezintă instrumentul care va asigura alinierea dezvoltării inteligente a tehnologiilor informaţiei cu nivelul înregistrat în celelalte state membre şi care va stabili premisele integrării durabile şi incluzive a României, din punct de vedere tehnologic, în piaţa digitală unică a Europei. Acest document-cadru a fost realizat pornind de la programul-reper Agenda Digitală pentru Europa 2020 şi se bazează pe nevoile şi viziunea României privind dezvoltarea sectorului IT&C. Strategia vizează trei mari zone de acţiune: administraţia publică şi modernizarea acesteia, sectorul privat şi susţinerea indirectă a competitivităţii acestuia şi asigurarea accesului populaţiei la resurse de tip IT&C şi a incluziunii digitale.

În contextul acestei priorităţi, MSI supune spre consultare publica documentul mai sus mentionat, ce poate fi accesat in cadrul sectiunii de Transparenta decizionala – proiecte 2014. Persoanele interesate sunt invitate sa isi aduca contributia la alcatuirea unor serii de observatii si recomandari, ce pot fi transmise pana la data de 31 iulie 2014 pe adresa de mail andreea.bereczki@msinf.ro. Sprijunul dumneavoastră în acest demers va fi de un real folos pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus în vederea implementării Agendei Digitale pentru România ca factor de dezvoltare a societăţii informaţionale. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *