Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu a participat, la Atena, în perioada 10-11 iunie 2014, la cea de a treia reuniune ministerială Uniunea Europeană – Liga Statelor Arabe (LSA).

Reuniunea a fost co-prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton şi de ministrul afacerilor externe al Marocului, Salah Eddine Mezouar.

În cadrul reuniunii au fost abordate teme de interes comun: consolidarea dialogului și cooperării dintre UE și LSA, evoluțiile din statele în tranziție din nordul continentului african, securitatea și stabilitatea din regiune, necesitatea de a acționa coordonat pentru prevenirea conflictelor, situația din Siria și Irak, procesul de pace din Orientul Mijlociu, precum și alte teme de interes special pentru cele două regiuni.

La finalul reuniunii a fost adoptată o Declarație comună UE – LSA, care pune accent pe cooperarea strategică, instituțională, dialogul politic și cooperarea în domeniile economic și social. De asemenea, a fost agreată o Declarație comună privind situația de securitate din Irak.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *