Afirmaţia îi aparţine ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul întâlnirii bilaterale de miercuri, 11 iunie, ce a avut loc la sediul M.Ap.N. În opinia acestuia, "este necesară explorarea unor noi domenii de cooperare, care să vină în sprijinul NATO", subliniind încă o dată că Summit-ul din Ţara Galilor din luna septembrie va oferi o nouă viziune în ceea ce priveşte profilul strategic al Alianţei.

 Aceeaşi idee a fost împărtăşită şi de către ministrul elen, Dimitris Avramopoulos, care a evidenţiat nivelul ridicat al relaţiilor militare dintre cele două armate şi a apreciat profesionalismul militarilor români. "Am decis să extindem colaborarea noastră în plan militar şi am discutat despre semnarea unor memorandumuri în viitorul apropiat", a mai completat Dimitris Avramopoulos.

Ministrul apărării naţionale român a transmis omologului său felicitări pentru eforturile depuse de Republica Elenă, din prisma asigurării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, eforturi legate de implementarea deciziilor Consiliului European din decembrie 2013 şi eficientizarea acţiunilor în vederea consolidării profilului UE în plan internaţional.

Pe agenda discuţiilor au figurat şi măsurile luate de NATO după criza din Ucraina, atât pentru securitatea spaţiului aerian, dar şi a celui maritim.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *