În ultima săptămână, 125 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R..

 Poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au depistat, în perioada 5 – 11 septembrie a.c., 80 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 51 de minori. Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 45 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 35 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 aveau mandate de arestare preventivă, 5 persoane aveau mandate europene de arestare, iar pe numele a 2 persoane au fost emise sentinţe de internare medicală. 

* * * 


Exemple:Un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Galaţi, urmărit din data de 2 iunie a.c., care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de viol, a fost depistat la data de 9 septembrie a.c. de ofiţerii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Galaţi şi a fost încarcerat.Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au depistat, la data de 9 septembrie a.c., un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Petroşani, urmărit din data de 9 iulie a.c., care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Hunedoara.La data de 5 septembrie a.c , un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Bacău, care se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bacău şi încarcerat.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *