Reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 (AM POST) au organizat astăzi, 15 octombrie 2014 dezbaterea publică cu privire la proiectele de transport aerian şi intermodal din Master Planul General de Transport al României (MPGT).

 În cadrul întâlnirii au fost clarificate următoarele aspecte:


– Proiectele incluse în MPGT vizează sectorul public de transport;
– Pentru investiții în sectorul privat de transport aerian este necesară demararea procedurii privind schema de ajutor de stat, de către operatorii privați interesați de accesarea de fonduri europene nerambursabile;
– Datele utilizate în MPGT și care au stat la baza modelării proiectelor sunt cele de la nivelul anului 2011, moment în care au fost disponibile date colectate pentru toate cele 4 modalități de transport (rutier, feroviar, naval și aerian). Pentru asigurarea comparabilității tuturor mijloacelor de transport și având în vedere că nu există un sistem informatizat care să furnizeze date actuale pentru toate mijloacele de transport în același timp, a fost luat în calcul anul 2011 ca scenariu de referință pentru MPGT.

 

Întâlnirea a încheiat seria dezbaterilor publice cu privire la MPGT desfășurate de AM POST cu scopul definitivării acestui document de importanță strategică pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României.

 

Persoanele interesate să transmită observații și sugestii cu privire la MPGT sunt rugate să le comunice AM POST la adresa de e-mailpostransport@mt.ro, până la data de 30 octombrie 2014. Reamintim faptul că documentul supus dezbaterii publice este disponibil pe pagina de internet www.ampost.ro, secțiunea Master Plan General de Transport.

 

Persoană de contact:
Anca Enăchescu – AM POST, fax: 021 319 61 78, e-mail: 
postransport@mt.ro;

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *