La inaugurare vor participa Natia Mikeladze, vice-ministru al Ministerului Economiei şi Dezvoltării Sustenabile din Georgia, Oksana Reiter, ministru adjunct pentru integrare europeană (Ucraina), cât și reprezentanţi de rang înalt ai Ministerului infrastructurii din Ucraina.


Evenimentul, organizat de Ministerul Transporturilor, prin Secretariatul Naţional TRACECA, va reuni, de asemenea, reprezentanţi la nivel de conducere ai instituţiilor de stat, ambasadori din Georgia, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan, Turkmenistan, Turcia.


Cu ocazia acestei ceremonii oficiale, Greifswald, cea mai mare navă-feribot Ro-Ro/pasageri/railway din lume, va sosi în portul Constanţa, de la Ilyichevsk (Ucraina) şi va porni în călătoria sa spre Batumi (Georgia).


Conexiunea va fi asigurată cu nave ale Companiei „Ukrferry”, Ucraina, având ca partener român operatorul portuar „Romcargo Maritim” SRL din Constanţa şi va reprezenta o legatura importantă de transport maritim în Marea Neagră, un pas înainte în dezvoltarea legăturilor comerciale de-a lungul Coridorului de transport internaţional Europa-Caucaz-Asia (TRACECA).

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *