Un număr de 108 apartamente, situate în 6 blocuri din municipiul Slatina, au primit alocare din fonduri europene pentru lucrări de creștere a eficienței energetice, prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (Regio). Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, la Slatina, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

 „Contractul pe care îl semnăm astăzi este parte dintr-un proiect mai mare, finanțat din fonduri europene, și care va continua cu sume substanțiale în viitoarea perioadă de programare, 2014-2020. Reabilitarea termică nu este numai o schimbare la față a blocurilor. Sunt câteva obiective pe care programul le urmărește: scăderea facturii de întreținere pe care o plătește populația, scăderea consumului energetic, care este un obiectiv național, și reducerea poluării mediului.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totală este de 2,84 milioane de lei, din care aproximativ 1,6 milioane de lei reprezintă componenta financiară nerambursabilă. Sumele au fost alocate prin Axa 1 a programului Regio, Domeniul Major de Intervenție 1.2, care finanțează sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe.

„Este un program căruia Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice îi acordă mare importanță. Încurajez toți primarii din țară să aplice pe acest program.”, a precizat Liviu Dragnea.

O altă investiție realizată în Slatina printr-un program guvernamental, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și implementat de Compania Națională de Investiții, este bazinul didactic de înot, singurul bazin acoperit din județ. Obiectivul, destinat în principal utilizării lui de către elevi, a fost inaugurat astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, în prezența viceprim-ministrului Liviu Dragnea.

„Sunt extrem de fericit că am reușit să ducem această investiție la capăt. Este un bazin didactic și, dincolo de faptul că se vor crea locuri de muncă, dincolo de faptul că acest loc va produce multă bucurie pentru copii și părinți, înotul înseamnă foarte multă sănătate. Este sportul recomandat în orice situație, chiar și pentru cei cu probleme medicale. Copiii din Slatina vor putea fi mult mai sănătoși din acest moment.”, a spus ministrul dezvoltării regionale.

Bazinul are o suprafaţă totală utilizată de 835 mp la sol, o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m și dimensiunea de 25 x 12,5 m. Fiecare dintre cele 5 culoare are 2,5 m lăţime, iar la capătul cu adâncimea cea mai mare există blocstarturi în conformitate cu normele europene.

Clădirea adăpostește și spațiile adiacente: vestiare diferenţiate pentru elevi, cu grupuri sanitare şi duşuri, un vestiar pentru profesori și un cabinet prim-ajutor, iar investiția s-a ridicat la aproximativ 6,64 de milioane de lei.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *