Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat vineri, 10 octombrie, la Chișinău, la predarea a 100 de microbuze școlare pentru instituții de învățământ din Republica Moldova.

 Microbuzele, destinate transportului de elevi, fac parte din lotul achiziționat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în acest an și reprezintă una dintre direcțiile prin care România își concretizează angajamentele României de sprijinire a procesului educaţional din Republica Moldova. Actele normative cu privire la această acțiune au fost aprobate de Guvernul României în perioada august-septembrie 2014.

Liviu Dragnea a vizitat, tot astăzi, grădinița din localitatea Porumbești, raionul Cantemir, un alt obiectiv care a beneficiat de finanțare în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova. Acordul se implementează prin adoptarea de programe de cooperare anuale. Programul de cooperare pe anul 2014 dintre cele două țări prevede o alocare financiară nerambursabilă din partea României în valoare de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de educaţie preşcolară din Republica Moldova.

În a doua parte a zilei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a vizitat Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului și a acordat un interviu televiziunii Prime TV.

Acțiunile de astăzi s-au derulat în cadrul vizitei oficiale efectuate în Republica Moldova de delegația României condusă de prim-ministrul Victor Ponta.

* * *

Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat în 2010. Autoritatea națională din România de coordonare a Acordului este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acordul prevede cooperarea în domeniile infrastructură de transport, unităţi de învăţământ, asistenţă umanitară acordată în cazul unor situaţii de urgenţă și în sectorul energetic.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *