Ministrul Sănătăţii, NICOLAE BĂNICIOIU, a participat la inaugurarea Secţiei de Radioterapie şi a sălii de operaţii dermato-oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, la invitaţia Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

 ״Această inaugurare este un prim pas pentru crearea unui Program Naţional de Radioterapie. Este esenţial pentru pacienţii cu boli oncologice să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament şi acest centru este un exemplu în acest sens. Lucrăm la Ministerul Sănătăţii la un astfel de Program pe care îl vom lansa anul viitor şi care se va adresa pacienţilor cu afecţiuni oncologice, care se vor trata în spitalele de stat״, a declarat Ministrul Sănătăţii, NICOLAE BĂNICIOIU.

Investiţia realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”s-a ridicat la 15 milioane de lei, din care 4,47 milioane lei pentru sala de operaţii dermato-oncologie, iar pentru Secţia Radioterapie a fost alocată o sumă de 10,3 milioane lei, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul secţiilor vor putea fi trataţi şi operaţi şi pacienţi civili.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *