Miercuri, 24 septembrie 2014, ora 18.00, a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor, vernisajul expoziției de fotografie “Călătorie spulberată”

 Miercuri, 24 septembrie 2014, ora 18.00, a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor, vernisajul expoziției de fotografie “Călătorie spulberată”, eveniment la care au participat Secretarul de stat Iulian Matache, oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și ambasadorii țărilor care au avut pasageri în avionul malaezian MH17 – Excelența sa, Dato Nik Mustafa Kamal bin Nik Ahmad, Ambasadorul Malaeziei, Excelența sa, Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei, șeful misiunii diplomatice a SUA la București, Dean Thompson, înalți reprezentanți ai ambasadei Indoneziei și Ucrainei.


Evenimentul s-a desfășurat în semn de solidaritate cu familiile pasagerilor zborului malaezian MH17 și a avut drept obiectiv atragerea atenției opiniei publice internaționale asupra nevoii de a menține normalitatea în derularea cursului vieții.


În cadrul vernisajului au fost expuse fotografii realizate de o echipă de tineri fotografi, împreună cu îndrumătorii lor de la Centrul de Cercetare în Domeniul Vizualului din cadrul Colegiului Național “Ion Neculce” din București.


“Într-o lume așa cum ne-o dorim toți, cei 298 de pasageri ar fi ajuns la destinație, dar această lume nu există încă, e datoria noastră să o construim. Acum, astăzi, alături de dumneavoastră, noi facem primul pas: declarăm ziua de 24 septembrie – Ziua libertății de mișcare. În felul acesta, în fiecare an ne vom reaminti nu doar că stă în puterea noastră, dar că e și datoria noastră să milităm pentru libertatea noastră de mișcare”, a declarat Iulian Matache.


Scrisorile de susținere și compasiune adresate familiilor pasagerilor dispăruți în urma incidentului aviatic din Ucraina i-au fost înmanate Excelenței sale, ambasadorului Maleziei, care va face demersurile necesare pentru ca acestea să ajungă la destinație.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *