Județul Maramureș beneficiază de 15 microbuze școlare pentru mediul rural și a primit alocarea pentru 58 de proiecte de dezvoltare locală, iar județul Sălaj a preluat 8 microbuze și a primit alocarea pentru 28 de proiecte locale finanțate prin PDNL. Contractele au fost semnate de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, care a fost prezent astăzi în cele două județe.

 Vizita viceprim-ministrului în județul Maramureș, la Baia-Mare, a avut loc în prima parte a zilei, când au fost predate și microbuzele destinate transportului de elevi din 13 comune. Alte două microbuze au fost predate în luna iulie a.c., la București, când Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a început repartizarea primelor microbuze școlare către primăriile din mediul rural.

Tot aici, ministrul dezvoltării regionale a semnat contractele de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de MDRAP, pentru 58 de obiective de investiții, dintre care 8 reprezintă investiții noi. Valoarea alocată acestor proiecte, în anul 2014, este de 20,67 de milioane de lei.

„Vorbim aici despre canalizare, infrastructură, aducțiuni de apă, reabilitare de școli și spitale, tot ceea ce e necesar pentru ca oamenii să aibă un minimum de confort. Ne-am luat angajamentul public că acest județ va beneficia de dezvoltare și ne vom ține de cuvânt. Programele de dezvoltare vor fi finanțate. În partea a doua a lunii septembrie, județul Maramureș va mai beneficia de o sumă cel puțin egală cu cea pe care o semnăm azi. Rugămintea mea și a primul ministru Victor Ponta către primarii din județ este aceea de a cheltui banii cu folos, prin discuții serioase cu executanții. Vom verifica fiecare obiectiv cu maximă atenție și nu acceptăm să se facă rabat de la calitatea lucrărilor.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Ministrul dezvoltării regionale a arătat că trei proiecte aprobate și finanțate vor demara chiar săptămâna viitoare: reabilitarea DJ 186, de pe Valea Izei, a DJ 187, aflat pe Valea Ruscovei, și podul între Seini și Pomi. „Guvernul Ponta vrea să facă un altfel de politică, să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a oferi serviciile publice vitale unei comunități. Ne-am luat angajamentul public că acest județ va beneficia de dezvoltare și ne vom ține de cuvânt, proiectele de dezvoltare vor fi finanțate.”, a precizat Liviu Dragnea.

În județul Sălaj, predarea microbuzelor a avut loc în cea de-a doua parte a zilei la Zalău, fiind vorba de 6 comune, care se adaugă celor 2 preluate în iulie, la București. „În total, se vor achiziţiona 1.254 de microbuze şcolare, 600 dintre acestea sunt deja contractate, urmând ca licitaţiile pentru restul să fie finalizate până la sfârşitul anului. Aceste licitaţii le-am făcut la solicitarea premierului, care, de altfel, a subliniat să se ţină cont de toate solicitările primarilor, indiferent de culoarea politică a acestora. Copiii nu au culoare politică, important este să le fie asigurate condiţiile pentru a ajunge la şcoală.”, a declarat Liviu Dragnea.

Pentru proiectele de dezvoltare locală din județ, finanțate prin PNDL, MDRAP a alocat, în acest an, o sumă totală de 18,12 milioane de lei pentru cele 28 de obiective de investiții.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *