În data de 01 iulie 2014 la ora 10.00, Ministerul Sănătăţii organizează în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Bucureşti, Ziua de Informare pentru lansarea Apelurilor de propuneri de proiecte din cadrul celui de al treilea Program de Sănătate 2014-2020

  În cadrul acestui eveniment se va desfășura un workshop susținut de reprezentanții Agenției Executive pentru Consumatori, Sănătate și Aliment din cadrul Comisiei Europene pentru depunerea de proiecte online (“Electronic Submission online now”) pentru cel de al treilea Program de Sănătate 2014-2020–http://ec.europa.eu/chafea/news/news327.html.

Programul este deschistuturor statelor membreale UE, țăriAELS / SEE, țărileîn curs de aderarela UE, țărilecandidate și potențial candidate, precum șițările vizatedePolitica Europeană de vecinătate, atâta timp câtcalitatea de membru alprogramuluirămâneînconformitate cucondițiiledeacorduribilateralesaumultilaterale.

 Obiectivele generale ale programului sunt acelea de a veni în completarea, de a sprijini și de a adăuga valoare politicilor statelor membre, de a îmbunătăți starea de sănătate a cetățenilor Uniunii și a reducerii inegalității în ceea ce privește sănătatea prin promovarea sănătății, încurajarea inovării în domeniul sănătății, sporirea durabilității sistemelor de sănătate și protejarea cetățenilor Uniunii de amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății, (conform Regulamentului UE nr. 282/2014 al Parlamentului European și al Cons. Din 11 martie 2014).

 Prioritățile tematice sunt:

  1. Promovarea sănătății, prevenirea bolilor și favorizarea unor medii propice pentru un stil de viață sănătos ținând seama de principiul „sănătății în toate politicile”;

  2. Protejarea cetățenilor Uniunii împotriva amenințărilor transfrontaliere grave la adresa sănătății;

  3. Contribuția la sisteme de sănătate inovatoare, eficiente și sustenabile;

  4. Facilitarea accesului la asistență medicală mai bună și mai sigură pentru cetățenii Uniunii.

 Pachetul financiar al programului pentru perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2020 este de 449 394 000 EUR.

Contribuția financiară din partea Uniunii ia forma granturilor, a achizițiilor publice sau a oricăror alte forme de intervenție necesare pentru atingerea obiectivelor programului.

 Granturile pot fi atribuiteorganizațiilor, autorităților publice, organismelor din sectorul public constituite în mod legal, în special instituțiilor de cercetare și de sănatate, universităților și instituțiilor de învățământ superior.

 Granturile pentru funcționarea organismelor menționate pot fi atribuite dacă sunt îndeplinite toate criteriile următoare:

  • sunt neguvernamentale, nu au scop lucrativ și nu fac obiectul unor conflicte de interese de natură industrială, comercială, profesională sau de altă natură;

  • își desfășoară activitatea în domeniul sănătății publice, joacă un rol important în procesele de dialog civil la nivelul Uniunii și urmăresc cel puțin unul dintre obiectivele specifice ale programului;

  • sunt active la nivelul Uniunii și în cel puțin jumătate din statele membre și asigură o acoperire geografică echilibrată a Uniunii.

 În data de 30 iulie 2014 la Cluj-Napoca este organizată Ziua de Informare pentru zona de nord a țării. Acest eveniment este găzduit de Universitatea Babes-Bolyai, persoana de contact este Dr Chercheres Răzvan, Centrul pentru Sănătate Publică și Politici de Sănătate, email: razvan.m.chereches@gmail.com.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta Punctul Naţional de Contact – Unitatea de Implementare și Coordonare Programe, doamna MD.PhD. Mariana Postolache și doamna Diana Vîrtaci, telefon 021.30.72.663, fax: 021.312.14.33, e-mail: marianap@ms.ro,  diana.virtaci@ms.ro.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *