Serviciul Român de Informații a scos la licitație un megacontract care vizează achiziția de muniție necesară „îndeplinirii atribuțiilor specifice desfășurate permanent în domeniul apărării și siguranței naționale”.
Este vorba despre 15.879.800 de cartușe de diferite tipuri și calibre, necesare pentru o perioadă de patru ani. În acest sens, zilnic, agenții vor avea la dispoziție nu mai puțin de 10.877 de cartușe. Bugetul total pus la bătaie în vederea contractării muniției se ridică la aproximativ 56,6 milioane de lei conform unui anunț publicat de SRI pe portalul achizițiilor publice. În vederea încheierii contractului, este organizată o licitație restrânsă.

Spectaculoasa achiziție este făcută de Serviciul Român de Informații, prin intermediul celebrei unități militare UM 0929 București, în procedură fiind implicate alte două structuri ale SRI. Este vorba despre UM 0418 București – Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, respectiv despre UM 0461 București – structura logistică a serviciului.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *