Coteţ nu ştie ce votează ȋn Consiliul Local! Iată dovada! Ieri, toată floarea liberală din Argeş s-a lăudat că ȋncep demersurile pentru un sediu nou al Judecătoriei Pitești. Bineȋnţeles, Mihai Coteţ s-a lăudat că a votat ȋn CL Piteşti pentru transmiterea terenului pe care se va construi noul sediu al Judecătoriei Pitești, către Tribunalul Argeş. Dar adevărul este cu totul altul. CL Pitești a dat un acord de principiu pentru ca terenul să treacă de la Salubritate la primărie. Până a ajunge la judecătorie, e cale lungă. Coteţ se pricepe la administraţie ca la chirurghie.

 

“Am votat în Consiliul Local, în luna aprilie a acestui an, pentru transmiterea acestui teren în administrarea Tribunalului Argeș, pentru realizarea obiectivului de investiții.”, a scris Coteţ pe Facebook. Mai grav, prefectul Dragoş Predescu susţine inepţia, deşi prefectul e garantul legalităţii hotărârilor de consiliu local. Dar Predescu se arată la fel de pafarist ca al său coleg de partid.

Primarul Piteştiului Cristian Gentea explică faptul că ȋncă de anul trecut a aflat despre intenţia construirii unui nou sediu pentru Judecătoria Piteşti. Deci ce visează Coteţ, cu votul din luna aprilie, n-are nicio treabă cu realitatea.

“În urmă cu un an, am fost contactat de doamna președinte al Tribunalului Argeș, care m-a informat că se intenționează construirea unui sediu nou al Judecătoriei Pitești și m-a rugat să identific un teren corespunzător în domeniul public al municipiului, urmând ca, dacă acest demers se concretizează, la finalizarea investiției, actualul sediu de pe Bulevardul Eroilor, împreună cu terenul aferent, să revină municipalității.

Am înțeles necesitatea și am considerat că este util și pentru noi.

Vom putea în viitor să relocăm alte activități pe Eroilor.

Cei de la Cadastru mi-au propus trei locații pe care le-am vizitat împreună cu doamna președinte. Întrucât se dorește un sediu mai mare, ministerul de profil a optat pentru terenul de 5.270 metri pătrați de pe strada Dârzu nr. 12C.

Acolo există un centru de colectare al S.C. Salubritate 2000 SA, pe care dorea să ni-l cedeze, în schimbul unuia din Târgul din Vale, unde a fost deja realizat un atelier pentru mașinile de ridicat containere îngropate și de suprafață, având nevoie de spațiu suplimentar.

Am discutat cu doamna președinte al Tribunalului Argeș inclusiv despre posibilitatea de a prelungi în viitor o linie de transport în comun pentru a facilita accesul la noua locație.

Am inițiat demersurile pentru a realiza acest schimb, iar Consiliul Local a votat în 25.04.2024 (HCL nr. 190) aprobarea de PRINCIPIU a schimbului între Municipiul Pitești și Salubritate 2000 SA.

Urmează ca, după ședința de Guvern de ieri, să primim solicitarea oficială și să continuăm procedurile, iar Salubritate 2000 să înceapă lucrările de dezafectare a construcțiilor existente pe terenul din Dârzu 12 C.

Cam așa stau lucrurile …”, a spus primarul Cristian Gentea.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.3 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *