Cităm: ”În ceea ce privește Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR), act de directă aplicare și obligatoriu în toate elementele sale, prelucrarea datelor cu caracter personal, se realizează cu CONSIMȚĂMÂNTUL PERSOANEI VIZATE sau în celelalte condiţii, prevăzute de art. 6 și art. 9, în funcție de natura datelor și categoriilor de date colectate și prelucrate.

În consecință, raportat la conținutul adresei dumneavoastră, precum și la prevederile GPDR, precizăm că Autoritatea Națională de Supraveghere a reținut aspectele semnalate de dumneavoastră prin petiția nr.6865 din 10.04.2024, acestea urmând a fi analizate potrivit competențelor legale de control.” (răspunsul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, din 12.04.2024, la sesizarea noastră).

Așa cum v-am prezentat în articolul nostru << Mesaje SMS trimise ilegal către cetățeni, de liberali. Acum ați înțeles de ce strângea Mihai Coteț semnături pentru ”Pădurea Trivale Arie Protejată”? O recunosc chiar ei, le trebuiau datele și numerele dumneavoastră de telefon … îi durea pe ei în cot de pădure. Țeapăăăă!!! Să mai semnați de acum toate inițiativele Alinei Gorghiu, ale PNL. >>”, pe grupul Facebook – ”Pitesti, orașul meu!”, administrată de liberalii lui Mihai Coteț s-a iscat un mare scandal generat de primirea – de către mai mulți cetățeni – a unor mesaje SMS cu caracter electoral de la Mihai Coteț.

Cetățenii s-au plâns că au primit aceste mesaje SMS deși ei nu și-au dat acordul ca numerele lor de telefon să fie folosite în acest scop.

Un astfel de mesaj am primit și noi, așa că am sesizat ANSPDCP ca să se stabilească dacă au fost sau nu încălcate normele legale în materie.

În prima fază am primit răspunsul de la ANSPDCP prin care ni s-a confirmat că aspectele sesizate de noi vor fi supuse analizei specialiștilor.

Om trăi și om vedea dacă cei de la ANSPDCD ”o dau de gard” sau își fac treaba. Cert e că răspunsul final îl vom publica, pentru a fi folosit – ulterior – ca precedent, ”practică judiciară” … adică, dacă ăștia or să dorească să mai sancționeze firme private pentru fapte similare, reprezentanții acestor companii să ceră să se aplice legea așa cum s-a aplicat în cazul lui Mihai Coteț.

Așteptăm.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.6 / 5. Număr de voturi: 12

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “ANSPDCP a luat în analiză sesizarea noastră privind încălcarea prevederilor GDPR de către Mihai Coteț, constând în utilizarea abuzivă a numerelor de telefon pentru transmiterea mesajelor sale electorale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *