<< Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”, a spus Laura Codruța Kovesi despre acuzațiile care se aduc DNA, adăugând că acest atac din ultimele zile „nu este întâmplător”. ( https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/kovesi-asistam-la-un-festival-disperat-al-inculpatilor-878414 ) >>. 

I-o fi spus cineva că ”festivalul inculpaților” s-a transformat în ”festivalul ACHITAȚILOR”? 

O avea mustrări de conștiință că au fost distruse carierele profesionale, liniștea familială a zeci (poate chiar sute) de oameni? 

 

Astăzi, vă prezentăm 2 cazuri similare. 

Doi politicieni – unul PSD și altul PNL – au comis cam aceeași faptă, adică au ”cerut” unor persoane să sprijine financiar acțiuni ale partidului. 

PSD istul a trecut pe la ”mititica”, PNL istul stă ”după fusta” ministrei justiției. 

O fi corect? 

În cazul PSD ne vom referi la situația Olguței Vasilescu acuzată de D.N.A. că a cules beneficii de imagine în urma unor sponsorizări făcute de niște oameni de afaceri care au reabilitat vreo două clădiri din centrul mun.Craiova. 

Cică – ”în nemernicia ei” – Olguța Vasilescu i-a rugat pe niște oameni de afaceri să facă și ei un pustiu de bine comunității și ăștia au acceptat să refacă fațadele la câteva clădiri. 

Procurorii au apreciat că, astfel, Olguța a comis fapte grave de corupție, chiar dacă nu a luat nimic pentru ea, personal. Cică a avut un beneficiu de imagine, materializat prin creșterea numărului de voturi (electoratul a fost încântat de repararea fațadelor și au votat-o pe Olguța Vasilescu, dar și PSD). 

Ca mizeria să fie totală, au plimbat-o cu cătușe la măini, ca să o vadă o țară întreagă și băgat-o la ”bulău” pe biata femeie, timp de 24 de ore. 

În final, Olguța Vasilescu a fost achitată … dar cu ce costuri (morale, emoționale și materiale). 

Bineînțeles că pentru ”statul de drept” nu contează costurile atât timp cât ele pică în cârca omului de rând. 

Ia să vedeți acum, cum liberalul Cosmin ”Goe” Petrescu (președintele PNL Curtea de Argeș, protejatul politic al ministrei justiției Alina Gorghiu) a pus ”biciul” pe subordonații din partid ”cerându-le” (nu chiar cu frumosul) să aducă bani pentru acțiunile partidului. 

Nu o fi la fel ca în cazul Olguței? 

Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid (să zicem, președintele unei organizații politice locale) de a folosi autoritatea în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul  (partidul, să zicem) de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (imagine/notorietate în rândul electoratului) se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani (art.13, L78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție). 

Păi dacă se derulează acțiuni politice finanțate din sponsorizări (bani), primul care are de câștigat este liderul organizației – în cazul nostru Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, dar și partidul – în sine – PNL (adică beneficiu pentru altul). 

Când ”sponsorul” (chiar dacă e membru de partid) se oferă să doneze o sumă de bani, dar șeful de partid spune că ”ok” este o sumă dublă … nu se poate aprecia că ăsta și-a folosit autoritatea pentru a obține suma dorită, mult mai mare?  

Așa cum v-am promis o să vă prezentăm, în mai multe episoade, mesaje și stenograme din interiorul PNL Curtea de Argeș, ca să vedeți cam la ce-l ducea mintea pe ”Goe”. 

Astăzi, vă prezentăm schimbul de mesaje dintre Cosmin ”Goe” Petrescu și consilierul local PNL – Marius Moisescu. 

13.februarie.2023 

Cosmin Petrescu: buna Marius (nr.Marius Moisescu). hai te rog să închidem cu evenimentul cu copii (sic!) de la Vlaicu la Senat de pe 16. Discută cu Mădălin (nr. Mădălin Marinescu membru BPL) și să il inchidem (nr. ”Goe” a halit un ”i” de la copiii … e greu pentru el să ”vorbește românește”) 

Marius Moisescu: Ok. Îl sun acum pe Mădălin și îi dau 500 lei 

Cosmin Petrescu: vezi cu el direct cred că e nevoie de mai mult 

Marius Marinescu: Mădălin nu răspunde la tel. 

Cosmin Petrescu: vezi cu el direct mulțu 

15.februarie.2023 

Cosmin Petrescu: bună marius. te rog închide asta cu drumul de mâine. Cu elevii de la Vlaicu. Mai trebuie ceva să acoperim toată suma. 1000 de la tine e ok.  

 

Săracul Marius Moisescu s-a oferit să sponsorizeze acțiunea cu care s-au lăudat Alina Gorghiu și Cosmin Petrescu (că doar au umplut Facebook ul cu poze) – cu 500 lei. Atât avea. 

Atât a putut sărmanul om să dea din salariul lui de profesor, dar Cosmin ”Goe” Petrescu îi spune că OK este 1000 de lei … adică îi impune ce sumă să dea. Te împrumuți la vecini, pui casa gaj la bancă,  dar dai câți bani vrea jupânul. 

Păi la el, care are 4 joburi la stat și ia cam 50.000 lei pe lună, nu se simte … e mizilic pentru ghiftuit. 

Asta este și dovada cam și cât respect au ticăloșii ăștia față de profesori. Nici măcar nu și-a pus întrebarea (îmbuibatul de Cosmin ”Goe” Petrescu cu mamița lui) dacă din salariul de profesor, domnul Marius Moisescu are de unde să susțină acțiunile lor de infatuați. 

LA ĂȘTIA DOAR BANUL CONTEAZĂ. 

Auzi băi ”Goe”, auzi Alinuțo, unii oameni – valoroși – ar trebui plătiți de voi ca să vină în partid, dar voi căutați dintr-ăia cu marafeți, ca să tot ”bage bani” …  

Dacă n-are bani, nu are loc … chiar dacă o fi somitate … ăsta-i PNL ul. 

Ca să arate cât sunt de ”idioți”, toți șefii PNL Argeș – în frunte cu juriștii de renume mondial, Gorghiu, Perianu și Predescu – nici măcar nu și-au dat seama că în momentul în care l-au exclus pe profesorul Marius Moisescu, din PNL, au întărit acuzele acestuia că banii plătiți anterior au fost ”susțineri financiare” la cererea jupânului, care nu au legătură cu obligațiile izvorâte din Statut sau Regulament. 

Până acum, mizerabilii ar fi putut să se apere cum că banii respectivi au fost dați de profesorul Moisescu ca parte din indemnizația de consilier local, funcție căpătată datorită partidului. 

Acum, când îl acuzi că nu și-a plătit cotizația calculată prin prisma calității de consilier local, nu au făcut decât să confirme că banii dați anterior, de profesorul Moisescu, pentru acțiunile politice au fost foloase în bani (pentru partid), extra celor calculate în baza regulamentului și statutului. Nu mai spunem că banii au fost luați ”la impuse” (dai cât vrea Goe, nu cât îți permite buzunarul … săracule, care ești). 

Profesorul Moisescu o să zică … domule procuror am dat banii ăia pentru acțiunile politice (elevii la Senat, pensionari etc …) că altfel mă dădea ”Goe” afară din partid. Uitați, se confirmă! Tot pentru bani m-au exclus. 

Ca să vedeți cât de corectă este și ministra justiției, vă mai spunem una tare. 

În timpul ședinței de BPJ, în care s-a pus în discuție excluderea profesorului Marius Moisescu pentru neplata cotizației, cineva a afirmat că trebuie să se acționeze cu precauție întrucât banii despre care se tot vorbește (cotizația profesorului Moisescu) sunt DEJA în contul partidului. 

Alinuța – aia de împarte dreptatea în România – a intervenit online și a dat ordin ca procedura să fie continuată. 

Nu e ea Dumnezeul Justiției (că din partid, că din țară)? 

Normal că o arde cu tupeu. La nivel județean COAJ ul (arbitrajul) e condus de Diana Tobă (consiliera ei), iar la București trage ea sforile. 

EA FACE LEGEA! 

Tot tămbălăul ăsta pentru capriciile lui ”Goe” și din cauza slugărniciei lui Perianu (care nu a încercat să tempereze scandalul). 

Puteau să stingă scandalul, încet – încet îl ”anihilau” politic pe profesorul Moisescu și în 2024 nu-l mai puneau pe lista de CL. 

Dar, NU! 

 ”Goe” s-a dat cu curul de pământ și a început să orăcăie că el vrea ACUM ca să i se ”rupă gâtul lui nenea” care la urecheat pentru comportamentul, politic, obraznic.  

Și toți (Alina, Perianu, Predescu etc …) au sărit să-i facă pe plac ”răsfățatului”. 

Țineți aproape, avem materiale beton! 

PS 

Periene, Predescule, stați liniștiți că nu o să publicăm chiar totul, ca să nu știți voi cum să vă apărați. 

Poate o cere D.N.A. ul probele deținute de profesorul Marius Moisescu, măcar pe cele mai ”grele” … deși, nu prea punem noi bază pe ăștia. 

După ce șeful DNA a felicitat-o public pe Alina Gorghiu … daaa, pentru că cei din minister și-au făcut treaba pentru care sunt plătiți cu salarii babane … mai credem că procurorii anticorupție vor cerceta faptele comise de protejatul ei???  

Nuuuu … nu e nici PSD ist și nici n-a ciordit doar o găină (ăsta ia 10.000 euro/lună de la stat) … că în România doar ăștia se duc la pușcărie. 

Procurorii nu se sesizează din oficiu … trebuie să te duci la geam să le citești presa cu porta-voce … și nici măcar atunci nu o fac … or să se apere că nu au auzit, că au termopane cu 7 camere … 

Peste ani de zile or să ne spună cum ei merită pensiile alea nesimțite, că s-au bătut cu corupții … daaa, sigur că da … vedem. Mai ales la Argeș … 

Ne e și lehamite să calculăm câți bani încasează luptătorii anticorupție și să-i comparăm cu sumele recuperate, aduse în visteria statului. 

Dacă adunăm și sumele pe care le vor încasa și ca pensii speciale, de-a lungul a zeci de ani …eheee. chiar că ne vine să ”ne agățăm de grindă” … suntem salahorii celor care se imbuibă din munca noastră, a ”pulimii” … 

 

 

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.3 / 5. Număr de voturi: 6

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *