Şcoala trebuie să rămână în afara jocurilor politice. Partidul REPER face o propunere legislativă de modificare şi clarificare a legii educaţiei prin care în şcoală să nu se recruteaze şi să nu se facă propagandă politică.

Iniţiativa vine după un incident petrecut la deschiderea anului universitar, în care au fost implicaţi membrii AUR.

Propunerea legislativă le interzice partidelor politice să realizeze propagandă politică în şcoli şi în imediata apropiere a acestora:

Propunerea legislativă va interzice organizarea de către partide politice a oricăror acţiuni de propagandă politică, de la mitinguri la împărţirea de pliante sau alte materiale editate de candidaţi ori partide politice în unităţile de învăţământ şi în imediata lor apropiere. Nu vor fi incluse în această interdicţie şi acţiuni precum dezbaterile pe teme sociale sau politice organizate de profesori, elevi sau studenţi, independent de partide politice, cu invitaţi politicieni. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *