Ministrul mediului și schimbărilor climatice, Attila Korodi, conduce delegația României la dezbaterile la nivel înalt ale Forumului politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, organizat sub egida Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC).

 Acest forum a fost construit pentru a trasa și gestiona liniile directoare în ceea ce privește dezvoltarea durabilă la nivel mondial. Însă pentru ca acest demers să se bucure într-adevăr de succes, consider că este esențial să se țină cont de particularitățile fiecărui stat”, a declarat ministrul Attila Korodi, în cadrul intervenției avute marți, 8 iulie.

 

În intervenția sa, demnitarul a subliniat necesitatea ca fiecare stat să își actualizeze strategia națională de dezvoltare durabilă. ”Este foarte important ca, pe lângă actualizarea strategiilor naționale cu recomandările Conferinței Rio +20, aceste modificări să fie orientate către nevoile cetățeanului”, a completat Attila Korodi.

Punctele de vedere exprimate prin discursul ministrului Mediului din România au fost apreciate de președintele ECOSOC, dl. Martin Sajdik, care a precizat că acestea pot reprezenta o bază solidă pentru viitoarele Obiective de Dezvoltare Durabilă ce vor fi stabilite de ONU în anul 2015.

În cadrul lucrărilor Forumului politic la nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, ministrul Attila Korodi a avut o serie de întâlniri bilateral cu oficiali ai ONU, precum și cu omologi din alte state, prezenți la reuniune.

  • Dna. Oyun Sanjaasuren, ministrul Mediului din Mongolia, președintele Adunării ONU de Mediu;
  • Dl. Remi Allah Kouadio, ministrul Mediului din Coasta de Fildeș;
  • Dl. Shiniji Inoue, vice-ministru al Mediului din Japonia;
  • Dl. Thomas Gass, secretar general adjunct UNDESA;
  • Dl. Ambasador Csaba Körösi, reprezentantul permanent al Ungariei la ONU, co-președinte al grupului de lucru al Adunării Generale a ONU pentru elaborarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă;

Forumul Politic la Nivel Înalt pe Dezvoltare Durabilă (HLPF) reprezintă cea mai importantă platformă a ONU în domeniul dezvoltării durabile. HLPF asigură leadership-ul politic și orientări (guidelines), follow-up și examinarea progreselor în implementarea angajamentelor în domeniul dezvoltării durabile și răspunde provocărilor noi și emergente în sfera dezvoltării durabile.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *