Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a organizat cea de-a paisprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, astăzi, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, eveniment prezidat de domnul Attila Korodi, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

 În cadrul Comitetului, au fost prezentate progresele înregistrate în implementarea POS Mediu, între care atingerea a 1.601.292.857 euro ca valoare a plăţilor aferente contractelor de achiziții publice din cadrul proiectelor finanțate prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”. Rata totală de absorbţie a fondurilor nerambursabile alocate Programului Operaţional Sectorial Mediu este de 45%, echivalentul a 1.989.940.965 Euro (incluzând avansul de la Comisia Europeană). Astfel, din 2007 până în prezent Comisia Europeană a rambursat POS Mediu 1.249.838.501 euro, alte 173.189.679 milioane euro fiind în procesare la Comisie, în timp ce la Autoritatea de Certificare şi Plată sunt în procesare declaraţii de cheltuieli în valoare de 46.136.844 Euro de milioane.

Agenda evenimentului a cuprins și prezentarea soluţiilor de accelerare a absorbţiei, prezentarea stadiului pregătirii proiectelor şi a liniilor strategice pentru perioada de programare 2014-2020.

Cea de-a paisprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” s-a încheiat cu recomandările reprezentanţilor Comisiei Europene cu privire la măsurile care trebuie întreprinse de către autorităţile române pentru accelerarea implementării proiectelor şi creşterea gradului de absorbţie, precum şi la creionarea perspectivelor oferite sectorului de mediu în următoarea etapă de programare.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *